top of page
Image by Georg Arthur Pflueger

ARJESSA TUKEMINEN

TUETTU ARKI

Arjessa tukeminen järjestetään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tämä voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi:

  • Keskustelua

  • Ruuanlaittoa

  • Siivoamista

  • Kaupassa käyntiä

  • Liikuntaa

  • Puutarhanhoitoa

  • Saattopalvelua tapahtumiin

SIIVOUS

Usein sairaudet ja käytössä olevat apuvälineet vaikeuttavat kodin siivoamista omatoimisesti. Pienien pintojen siivous ja pölyjen pyyhintä onnistuu paremmin, kun se toteutetaan yhdessä.

SUIHKU

Yksi tärkeä arjen perustoiminto on suihkussa käyminen. Suihkuapuna luodaan asiakkaalle lämmin ja turvallinen hetki, jonka jälkeen autetaan ihonhoidossa, pukeutumisessa ja hiusten kampaamisessa tai laittamisessa.

RUOKAILUT

Hyvän arkisen ruuan valmistamisen voi toteuttaa hyvällä suunnittelulla. Ruuan tekeminen yhdessä helpottaa arkea ja lisää motivaatiota sen valmistamiseen. Asiakas osallistuu suunnitteluun yhdessä palvelun tuottajan kanssa. Usein kotiruuan valmistamisella saa taloudellista säästöä, mutta se myös aktivoi ihmistä tekemiseen. Usein salaatin tekeminen, perunoiden kuoriminen tai leipominen auttavat ikääntyvää löytämään uuden innostuksen ruuan valmistukseen.

KAUPPA & ULKOILU

Kaupassa käynti voidaan toteuttaa ulkoilun yhteydessä. Yhdessä kaupassa käymisessä toteutuu asiakkaan itsemääräämisoikeus. Hän voi tehdä ostokset itse ja autamme tuomaan kauppatavarat perille kotiin. Päivittäinen ulkoilu auttaa ikääntyvää jaksamaan arjessa. Ulkoilu 1-2 kertaa viikossa auttaa ylläpitämään toimintakykyä. Muita hyviä puolia liikunnassa ovat ruokahalun ja unenlaadun parantuminen sekä psyykkisen ja fyysisen olotilan paraneminen. Usein ulkoilun jälkeen tuntee itsensä pirteämmäksi.

KESKUSTELUT

Vuorovaikutustilanteet tuovat arkeen sisältöä ja sosiaalista kanssakäymistä. Keskustelemme asiakkaiden kanssa yhteiskunnallisista asioista, mielenkiinnon kohteista, ystävistä, perheestä, lapsuudesta, harrastuksista, muodista ja sairauksista. Oikeastaan kaikesta, mikä mielessä pyörii. Ikäihminen saattaa haluta kertoa peloistaan, turvattomuudestaan tai muista ikävistä asioista. Yleensä keskustelu helpottaa, jos asiat painavat mieltä.

OTA YHTEYTTÄ 

PUH. 0400 723 433

Arjessa tukeminen

Tuemme asiakkaamme elämää ja toimintakykyä tuomalla arkeen virikkeitä ja mukavaa, kevyttä toimintaa. Kannustamme aktiivisuuteen ja autamme hyvän elämänlaadun saavuttamisessa ja ylläpidossa yhdessä toimien. Palvelemme Keski- ja Pohjois-Uusimaalla, Vantaalla, sekä Kanta-Hämeessä; Riihimäellä ja Janakkalassa. 

Arjen tuki aloitetaan palvelutarpeen kartoituksella

Ennen tukipalvelun aloittamista tapaamme asiakkaan hänen kotonaan. Keskustelemme hänen ja tarvittaessa myös omaisten kanssa siitä, millaisia tarpeita asiakkaalla on ja millaisella palvelukokonaisuudella niihin voidaan kaikkein parhaiten vastata. Kartoituksessa asiakkaan omat mielenkiinnonkohteet ja toiveet ovat keskeisessä osassa. Samalla tutustumme vanhukseen ja luomme pohjaa luotettavalle palvelusuhteelle.

Palvelutarpeen kartoituskäynti ei sido asiakasta mihinkään.

bottom of page